Hulpverleningswiki:Over

Uit Hulpverleningswiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hulpverleningswiki.nl is een online encyclopedie met als onderwerp hulpverlening in Nederland en daarbuiten. Doel is het faciliteren van kennisuitwisseling tussen hulpverleners en geïnteresseerde.

Artikelen op deze wiki gaan over de werkwijze en organisatie van hulpdiensten zoals Politie, Brandweer, Ambulance, GHOR, veiligheidsregio’s en aanverwante diensten. Uiteraard is er ook plaats voor vrijwillige organisaties zoals het Rode Kruis, Reddingsbrigades, KNRM en andere. Daarnaast trachten we een archief te creëren met artikelen, reconstructies en details over rampen in Nederland.

De artikelen zijn geschreven door verschillende auteurs, iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden als auteur. De aanmeldingen worden door de redactie beoordeeld, goedgekeurde auteurs kunnen artikelen schrijven en aanpassen. De redactie ziet toe op de kwaliteit hiervan. De redactie is gevormd uit vrijwilligers van de stichting MPHV. Alle artikelen op deze wiki vallen onder de Creative Commons licentie: Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-NC-SA 4.0), tenzij anders aangegeven. Dit houdt in dat het toegestaan is de inhoud te delen, mits de bron vermelding goed is en de persoon die het deelt de rechten om het de delen in stand houdt. Het is niet toegestaan te delen voor commerciële doelen. Meer hierover lees je op onze copyright pagina.